Home
    Produse
    Oferta pret
    Experienta
    Certificare-Calitate
    Contact

Solicita o oferta de pret

 

0728 - 80 30 30

NOU ! Comenzi la domiciliu

S.C. GEOART PIT S.R.L. - Producator tamlarie PVC si Aluminiu cu geam termopan termoizolant, Rulouri exterioare, Usi garaj, Plase insecte, Jaluzele, Geamuri Model Vitralii, Instalatii termice si sanitare

 
 

Click pentru GALERIE

 

     Sistemul de Incalzire prin PARDOSEALA  este invizibil si, prin asigurarea temperaturii uniforme pe toata suprafata pardoselii incalzite, se obtine un grad de confort ridicat si totodata o economie in functionare de 20%-30% prin controlul temperaturii de la nivelul pardoselii si a celei de ambient cu ajutorul termostatelor inteligente.

     La sistemul de incalzire in pardoseala tevile de polibutilena sau multistrat sunt acoperite de o sapa. Din acest motiv tevile sunt fixate pe elementi suport: Placi cu nuturi, plasa de sarma 4mm si clipsuri speciale au grija ca tevile sa fie fixate bine. Dupa aceasta poate fi asternuta sapa care contine un aditiv special de dilatare pentru o acoperire adecvata a tevilor de incalzire.

      Spre deosebire de radiatoarele normale, sistemele de incalzire prin pardoseala sunt intregrate stabil in cadrul constructiei. Incalzirea prin pardoseala transmite caldura prin intermediul unei suprafete mult mai mari astfel nu necesita o incalzire asa de mare. Temperatura suprafetei nu trebuie sa fie decat de 25C, astfel temperatura apei in boilerul poate sa fie mult mai mica aproximativ 35C. Daca temperatura este setata la o temperatura relativ scazuta, necesara incalzirii prin pardoseala, nu la temperaturile mari necesare radiatoarelor normale, boilerul va avea o eficienta marita si pierderi scazute. Pentru fiecare grad in minus pentru apa din instalatia de incalzire vom economisi energie si bani.

      Incalzirea prin pardoseala foloseste conducerea caldurii si caldura radianta nu incalzirea fortata a aerului care se bazeaza pe convectie. Astfel temperatura aerului poate fi redusa cu 1 sau 2C. Pentru fiecare grad scazut in incalzirea unei suprafete este echivalent cu o economisire de 6% a energiei. Intamplator, oxigenul continut in aer creste iar aceasta are rezonante directe in sanate, bunastare, si abilitate. Cand soarele straluceste prin ferestre incalzind astfel aerul, emisiile de caldura a sistemului de incalzire se reduc. Acest autoreglaj functioneaza datorita diferentei scazute de temperatura dintre temperatura suprafetei, pardoselei si cea a aerului.

     Autoreglajul nu inlocuieste reglajul individual al camerei prin termostat, dar aduce un reglaj bazat pe necesitatea de caldura si mareste comfortul. Pe langa aceasta autoreglare exista in mod evident si in fiecare camera un singur termostat. Cand temperatura scade termostatul transmite prin intermediul firelor sau a undelor radio aceasta informatiei modului din distribuitor. In acest fel temperatura poate fi reglata independent pentru fiecare camera. Tehnologia de reglare are grija ca energia de incalzire sa fie directionata catre locul in care este nevoie. In casele de mai mari dimensiuni, acest control al temperaturii pe camera sau chiar pe nivel este un lucru de luat in seama si are un mai mic impact in cazul apartamentelor.

      Alt lucru care ar trebui luat in considerare este inaltarea pardoselii cat si a nivelului de baza a podelei si ar putea prezenta probleme la deschiderea usii cat si la trecerea catre alte spatii.

     In cazul in care se opteaza pentru incalzirea prin pardoseala nu trebuie neglijata si montarea de calorifere suplimentare pentru un comfort sporit la temperaturile foarte scazute pe timp de iarna.