Geam vitraliu Geoart

STICLA VITRALIU

 

Din punct de vedere al materiilor, sticla se coloreaza prin adaugarea de saruri metalice si procedee tehnologice speciale pentru textura, nuanta si consistenta. Sticla valorificata prin culoare este monofacturata in vitralii sub forma bucatilor de sticla aranjate astfel incat sa formeze imagini sau modele, intregul fiind consolidat de o structura de plumb sustinut de un suport rigid.

De asemenea, termenul “vitralii” este asociat cu ferestre pe ale caror suprafete vitrate au fost aplicate vopsele si emailuri tratate termic in cuptoare. Din punct de vedere al laturii artistice, vitraliile constau in talentul de a concepe modelul, precum si tehnica laborioasa de a asambla piesele decorative astfel incat sa isi suporte propria greutate. Multe ferestre de dimensiuni foarte mari au rezistat testului timpului si au ramas aproape intacte inca din perioada tarzie a Evului Mediu, acest lucru constituind si principalul motiv pentru care vitraliile sunt o forma de arta vizuala care a supravietuit pana astazi. In acest context putem definii scopul unui vitraliu nu prin a permite privitorului din interior sa vada in exterior ci de admira lumina ce patrunde. Pentru aceasta vitraliile pot fi acceptate ca fiind decoratiuni iluminate. Din punct de vedere al design-ului, in vitralii gasim motive narative desenate cu inspiratie biblica, din istorie si literatura, sfinti sau patroni. Pot reprezenta episoade tematice, pot constitui efigii si blazoane pentru institutii de arta, stiinta, precum si pentru resedinte. Astazi, putem vorbi despre vitralii ca fiind un element major in iluminarea spatiilor moderne cu puterea de a innobila si defini personalitatea elementelor din design-ul interior.

Le putem cataloga mai concret prin metodele de executie, fiecare dintre acestea prezentand valente deosebite:

 

Vitralii OVERLAY

 

Aceasta este o metoda noua inventata si practicata in America si este o imbunatatire prin inovatie a tehnicii traditionale de executie a vitraliilor si nicidecum un substitul al ei deoarece contine toate elementele definitorii ce se regasesc la un vitraliu clasic: sticla, plumb si culoare. Tehnica presupune aplicarea pe sticla a unui film special multistrat ce confera sticlei culoare sau textura, iar contururile suprafetelor colorate sunt definite prin aplicarea de banda de plumb adeziv. Astfel construit, vitraliul este mult mai rezistent decat unul clasic, aceasta deoarece filmul securizeaza sticla iar plumbul o armeaza. Frumusetea desenului poate fii mult imbunatatita prin folosirea de Cristale fatetate numite “bevels-uri”, placute din cristale de 5 mm grosime avand marginile slefuite in forma de prisma, ce produc difractia luminii (efect de curcubeu). Este recomandat ca foaia de geam pe care vin aplicate modelele de vitraliu sa fie de minim 6 mm.

Filmul pentru vitralii este format din trei straturi, fiecare formand un foarte bun filtru impotriva radiatiilor UV. Stratul suport, care este din poliester, este acoperit cu cerneala speciala folosita pentru efectele de culoare si texturare, acoperita la randul ei, de un alt strat de poliester laminat foarte rezistent la socuri mecanice si agenti chimici. Structura formata de cele trei straturi are o rezistenta garantata la crapare, exfoliere si decolorare. Cu acest film pot fi create vitralii ce garanteaza o filtrare UV de peste 90% cand este acoperita toata suprafata geamului, asigurand astfel mobila sau interioarele impotriva decolorarii sau impotriva efectului de imbatranire. Filmele special proiectate pentru vitralii au facut dovada fiabilitatii, fiind folosite atat in caldura Arabiei cat si in climatul rece din Siberia, avand o garantie de 10 ani si o durata de viata de 25 ani. Filmul pentru vitralii vine intr-o gama variata de culori si texturi. Plumbul are o puritate de 99,5% iar dupa lipire creaza un ansamblu nedemontabil. Plumbul vine intr-o gama variata de culori : natur, antic, patinat, auriu. Marja de temperatura la care plumbul nu prezinta rupturi sau crapaturi : -40°C la 120°C. Acest tip de plumb si de adeziv sunt certificate in folosirea lor la geamurile termopan si indeplinesc cerintele BSI (British Standards Institute).

 

 Vitralii TIFFANY

 

Reprezinta varful de gama in domeniu si utilizeaza cele mai nobile materiale prelucrate prin metoda clasica (cristale fasetate, sticla trasa manual, sticla colorata in masa sau iridiscenta, sticla fuzionata, plumb turnat manual cu funusaje de antichizare si patinare), permitand cel mai inalt grad de complexitate al modelului. Vitraliile se preteaza mai mult modelelor asimetrice si au o inclinatie mai artistica datorita neuniformitatii firului de delimitare (la Tiffany liniile au grosimi mai mari si mai mici putand fi adaptate necesitatilor modelului).

Stabileste o intalnire:

Se trimite formularul...

Serverul a întâmpinat o eroare.

Mesaj primit.

Geoart S.R.L.

 

 

Showroom: B-dul Republicii, Nr. 312 - Pitesti (AG)

 

Tel./Fax: 0248 214 545

   Mobil: 0728 803 030

 

  Email: geoartpitesti@yahoo.com

office@geoart.ro

 

Fabrica: Str. Intrarea Abatorului, Nr. 8 - Pitesti (AG)

 

Tel.: 0248 214 545

 

E-mail: geoartpitesti@yahoo.com,  Tel:0728 803 030

Termeni si Conditii

Copyright © Geoart

Powered by Optimus Plus